top of page
  • Forfatterens bildeVidar Petterson

ARCTIC RACE OF NORWAY 2017


Tilbake der eventyret startet

Både Andørja, Narvik, Bardufoss, Tromsø, Kvaløya og Lyngen blir sentrale når de fire etappene av Norges største sykkelritt arrangeres mellom 10 og 13. august i år. Starten av årets ritt skjer på Engenes på Andørja, øya som var utgangspunktet for hva som med tiden skulle bli Arctic Race of Norway. Erfaringen fra Tour de Andørja inspirerte daglig leder Knut-Eirik Dybdal og makker Ole Skardal til å lansere ideen om verdens nordligste profesjonelle sykkelritt.

Løypa har ikke de lengste stigningene, men det er en del korte bratte bakker. Mye av rittet går langs sjøen, og vinden kan være med på å skape vanskeligheter for mange.

1. etappe

Torsdag 10. august — Etappe 1: Engenes (Andørja) – Narvik (156.5 km)

Avslutter på rullebane Fra Andørja går etappen til fastlandet, hvor rytterne møter motstand både i Lavangseidet (6,2 km med 3% stigning) og Gratangsfjellet (5,6 km med 3,8% stigning). Den tøffe etappen på 156 km avsluttes i Narvik, som er eneste arrangørkommune utenfor Troms under årets ritt.

2. etappe

Fredag 11. august — Etappe 2: Sjøvegan – Bardufoss (177.5 km)

Årets store kuriositet er målgangen på etappe to, med avsluttende runder og målgang inne på rullebanen på Bardufoss flyplass. Kort fortalt byr dette opp til en sprinteravslutning av de sjeldne. Det blir ikke så mange flere muligheter for sprinterne, da denne 177 km lange og flate etappen trolig er den eneste i årets løp der feltet kommer samlet til mål. Andre etappe starter i Sjøvegan i Troms.

3. etappe

Lørdag, 12. august — Etappe 3: Lyngseidet – Finnvikdalen (Kvaløya)

(185.5 km)

Lyngsalpene og Kvaløya Lørdag 12. august starter etappen på Lyngseidet ved foten av Lyngsalpene, før den etter 185,5 km blir avgjort i en 4 km lang stigning i Finnvikdalen på Kvaløya utenfor Tromsø. Den store finalen, og trolig den mest spektakulære etappen i den femte utgaven av Arctic Race of Norway, blir en etappe der både start og målgang er i Tromsø by. Selve traseen går langs den vakre sørsiden av Kvaløya, før avgjørelsen på årets ritt faller etter i alt 3 krevende runder i og rundt sentrum av Tromsø by

4. etappe

Søndag, 13. august — Etappe 4: Tromsø – Tromsø (160.5 km)

Rittambassadør Thor Hushovd, fjorårsvinner Gianni Moscon og daglig leder Knut-Eirik Dybdal lanserer Arctic Race of Norway 2017.

120 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page