top of page
  • Forfatterens bildeVidar Petterson

Eurobike 2016

Sykkelmesser er ikke som andre messer. Her er det riktig nok mange troende, men det er ikke presten som er veilederen, men designere og ingeniører fra sykkelbransjen.

Vi i Gruppetto har også i mange år hatt en sterk tro - på sykkelen som fremkomstmiddel. Her er et lite inntrykk fra årets største sykkelmesse.


For tusenvis av mennesker som ser ut til å ha orden på ting er det riktignok en liten detalj som ikke stemmer. De er i 2017, og mange er langt inne i 2018. De er i sykkelbransjen.


Her er det sykkelfolk fra hele verden som skal vise fram sine siste, mer- eller mindre geniale nyvinninger.


Ivrige representanter fra Østens Rike er på plass med sine små fullpakkede messestands. De frister med karbonrammer i alle fasonger. Noen er mistenkelig like merker vi kjenner her hjemme…


Bildet t.v. Colnago kommer som de fleste merker nå med sin "aeromodell"


Her kan du bestille en ramme, og lakkere med din egen design.

Messens rareste jobb - en uke med bena i vann...

Friedrichshafen ved Bodensee, helt syd i Tyskland er for noen dager hvert år stedet hvor sykkelbransjen samles for å vise hvor flinke og smarte de har vært siden de sist var samlet, for nokså nøyaktig et år siden på samme sted.

Alle ”må” de ha noe nytt å fortelle om. Uansett om det er en liten vri på rammegrafikken, eller noe helt nytt presenteres det like entusiastisk som noe ”helt” nytt. Som kjent er det noen år siden hjulet dukket opp, så helt revolusjonerende nyheter er det langt mellom.


Bildet t.h. Messens rareste jobb - en uke med bena i vann...


Dette er ikke året for de store nyhetene. Noen ting er derimot gjennomgående.

Det ene er at det ikke er noen tvil om at det kommer til å dukke opp modeller med skivebremser fra alle sykkelmerker.

Det er også hyggelig å se at ikke alt lenger er matt svart. Så mye rene klare farger er det lenge siden vi har sett på en sykkelmesse.

I fjor kom det mange modeller som var såkalte ”Allround” sykler, egnet for flere typer underlag. Dette er det flere merker som har hengt seg på i år.

Nå er det også 25 mm som ser ut til å være den nye standarden når det gjelder dekkstørrelse. Det er også flere rammer som er tilpasset både 28 mm og større dekk.


Terreng: Ting vokser fortsatt i terrengbransjen når det gjelder dekk. Riktig nok kom det 27,5? dekk i fjor, men i år har det virkelig skutt fart.

SRAM Eagle med 12 girs kassett er selvfølgelig en nyhet som jeg tipper blir ofte og se på toppmodeller. Shimano XT Di2 gjør også elektroniske gir mer tilgjengelig i terrenget. Fulledempere fortsetter å minske i vekt og øke i salg.

Mye smart tilleggsutstyr som drikkesekker med ryggbeskyttelse for endurosyklistene er en av mange smarte nye ting.

Bildet over. Norco var ett av merkene med mye nytt - samme modeller kommer i både 27,5" og 29" i alle størrelser.

Les siste Gruppetto! Få med deg de største nyhetene, og årets "sykkel-Oscarvinnere" fra verdens største sykkelmesse i Tyskland.

260 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page