top of page
  • Forfatterens bildeVidar Petterson

Test Unaas SS-33 LTD

Pris: 12 990kr

Vekt: 1025 g

Testet med Vittoria Corsa, 25mm

Vi har testet klatrehjulene til Unaas. Den norske hjulprodusenten som blir mer og mer vanlig å se rundt om kring på sykler her til lands. Med sitt rene design og norske merker ser hjulene bra ut og appellerer til mange. En annen ting som appellerer er nok prisen. Stort sett halvparten av de store merkene sine priser, og samtidig lover Unaas tilnærmet uendelig levetid på lagre.

Unaas har et veldig stort sortiment, og du får hjul til en hver smak og til alle behov. Vi testet som sagt SS-33 LTD som er et tubular hjulsett der lav vekt er i fokus. Og lett er det, 1025 gram. Det gjør enhver sykkel betydelig lettere. Den lave felgprofilen på 30 mm komplimenterer dette og gjør at hjulet passer utseendemessig bedre på allroundsykler enn aerosykler. Felgene er bredere, og laget for å fungere optimalt med 25 mm dekk. Dette applauderer vi, markedet og forbrukerne har tatt bredere dekk til sitt hjerte, og da er det bra at produsentene følger på.

Hjulene kommer med hurtigkoblinger, hjulpose, bremseklosser og en fin blekke med litt info. Som sagt er hjulene stilrene og pene. Våre testhjul var utstyrt med noen skikkelige toppdekk som virkelig ga en god følelse mot underlaget. I tillegg til å være lette var hjulene meget gode å kjøre på. De bremser også bra til karbonfelg å være. Den lave vekten går noe utover sideveisstivheten og man merker at hjulet gir noe etter sideveis når man står å trår. Dette skyldes den lave vekten og at det er et kompromiss man må ta for å oppnå så lav vekt. Ellers var hjulene gode og lite påvirket av sidevind. Den runde og brede felgprofilen bidrar til dette. Navet holdt seg stramt og fint under testperioden og bosset lager en fin og ikke alt for høy tikkelyd.

Alt i alt et godt hjulsett, med gode garantier fra leverandøren. Er du på jakt etter å bygge en lett sykkel eller gjøre den du har lettere, er nok dette den billigste og beste veien å gå. Men som med alt annet som skal være veldig lett; være klar over at det går litt utover funksjonen, i dette tilfellet mister du noe av stivheten.

1 607 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page