top of page
  • Vidar Petterson

Fra Giroseier til doping

I et intervju med Gazzetta dello Sport innrømmet italienske Matteo Rabottini å ha brukt EPO. Han gjorde noe uvanlig - å innrømme alt og de store konsekvensene det har fått.

"Nå har jeg ingen," startet Rabottini intervjuet med. "I dette helvete jeg har nå har alle forlatt meg. Pappa tok nyheten veldig dårlig. Siden avsløringen har hverken han og mamma snakket med meg. Samboeren min er borte, sammen med min sønn Diego. Det er ingen igjen. "

"Det sies at tiden leger alle sår, men i løpet av et og et halvt år har jeg ikke merket noe til det sier han. Det er kun trist, det er alt. Til alle unge jeg snakker med sier jeg: "Jeg vet hvilket helvete dopingavsløring fører til. Ikke gjør samme feil, da vil du miste alt, ikke ikke tenk på det en gang."

Rabottini avga positiv dopingprøve på EPO i en test utenfor konkurranse i august 2014, og UCI bekreftet testresultatene den 12. september. Han forsøkte først å nekte for det, men ble uansett suspendert fra sitt lag Neri Sottoli umiddelbart. B-prøven var også positiv for EPO.

Han ble utestengt fra 7. august 2014 og kan konkurrere fra 6. mai i år. Han fikk tre måneders reduksjon av straffen på to år fordi han samarbeide med antidopingmyndighetene. Rabottini ble ening med UCI om å samarbeide i desember 2014, og han la samtidig også alle kortene på bordet for italienske antidopingmyndigheter.

Rabottini er best kjent for å ha vunnet klatretrøya og etappen til Piani dei Resinelli under Giro d'Italia i 2012. I 2014 var han Neri Sottoli's kaptein i Giro d'Italia, og endte på en sterk 17. plass sammenlagt. Han ble nummer tre i den italienske mesterskapet bak Vincenzo Nibali og Davide Formolo.

I intervjuet med Gazzetta dello Sport, sa Rabottini at han aldri hadde brukt prestasjonsfremmende stoffer før hans positive test. På spørsmål om hvorfor han bestemte seg for å ta EPO, sa han at han smaken på å vinne store ritt etter Giro etappeseieren i 2012, men at han ikke klarte å komme opp det nivået han hadde den gang. Frustrasjonen førte til det fatale feilgrepet.

"Som Rabottini sa. "Alt jeg gjorde før var 100 prosent dopfritt. Ingen tvinger deg til å dope deg. Og så kom det noe som skulle hjelpe meg til å vinne, og dette nye var den nye EPO, som skulle gjøre underverker", og i stedet har EPO'en ødelagt alt.

«Jeg ba ikke om dopingråd fra noen. Jeg snakket ikke med noen. Jeg ønsket bare å se virkningen, og det er ting du kan ikke si det til noen, ikke engang din familie. Faktisk, jeg gjorde alt når mine for"eldre var på ferie i begynnelsen av august 2014, og jeg var alene hjemme."

Rabottini sier at han samarbeidet med CONI. Han fortalte at han fikk EPO fra en tidligere rytter som var eldre enn ham, og at han gav CONI den personens navn under samtalene med etterforskerne. Han gav også CONI alle detaljer rundt sitt EPO-bruk.

"Vi møttes på gata, jeg kjøpte en 5.000 enheter med EPO og en sprøyte. Jeg betalte 300 euro (ca 2.800 kroner), fortalte Rabottini Gazzetta dello Sport. «Jeg gikk hjem, la alt i kjøleskapet. Jeg tok 500 enheter den første dagen som var 3. august, og 500 neste dag, direkte i en blodåre i armen.

"Det var en ny verden for meg, og jeg fryktet ingen ting. Jeg tenkte ikke på risikoen. For meg ble virkningen kraftig og virket som løsningen på problemene. Det måtte være et mirakel."

"Den 7. august mens jeg sov våknet jeg av at det banket på døren. Utenfor sto folk fra antidopingbyrået og ville ta en test av meg. 07.40 ble blodprøve tatt og urinprøven rett etter. Etter en time var de ferdige. Etterpå fikk jeg ikke sove om natten. Den 12. september fikk jeg den første e-posten og deretter en telefon fra UCI. Jeg satt sammen med min sønn å så på tegnefilmer, så jeg hadde enda ikke sett e-posten. Klokken 17.30 kom telefonen og da stoppet livet opp. Jeg følte at livet var over, og helvete startet."

Rabottini forteller i intervjuet at han har solgt alt inkludert bilen, og hjemmet henger i en tynn tråd. UCI boten på € 91 000 (840.000 kroner) for den positive testen, var 70 prosent av hans årslønn på €130 000.

Når Rabottini dom opphører 6. mai i år, sier han at han en dag håper å konkurrere igjen og sier: "Jeg vet at jeg kan hevde meg igjen, fullstendig uten doping."

REKK OPP HÅNDA DE SOM TROR DETTE VAR ENESTE GANGEN HAN VAR DOPET!!

38 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page