top of page
  • Forfatterens bildeVidar Petterson

27,5+ Betyr det døden for fatbikes?

Terrengsykler har de siste årene hatt stor teknologisk utvikling. I løpet av få år har det vært store forbedringer på dempere og ikke minst nye drivlinjer med Shimanos Di2 og SRAMs Eagle. Men den største utviklingen, eller kanskje forandringen, har vært på hjul, felg og dekkdimensjoner.

Det var ikke lenge siden vi hadde 26-tommers hjul som det eneste alternativet. Var du ekstra ivrig og tidlig ute med 29” hjul har du riktig nok hatt noen år med det som nå er den mest brukte hjulstørrelsen.

De siste årene hard et dukket opp mye nytt, og det var ikke mange som hadde noen særlig tro på 27.5” når det for få år siden begynte å dukke opp nok en hjulstørrelse.

For virkelig å skape forvirring og trøbbel både for matbudsjettet og plassen i boden dukket det også opp “Fatbikes.” Om ikke det er nok skal det nå være 27,5”+ vi må ha.

Med rammer som har plass til hjul fra 2,8" - 3,2" er det ikke så langt opp til fatbikens dekkdimensjoner, som starter fra 3,8".

Vi tester nå i Gruppetto 27,5”+ sykler, og det vi lurer på nå er; Betyr dette slutten for fatbikes? Vi skal forsøke å hjelpe dere lesere å finne ut om det er tilfelle. Hva vi kommer fram til kan du lese i neste utgave av GRUPPETTO.

Hva tror du? 27,5+ og fatbike. Er det plass til begge?

416 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page