top of page
  • Forfatterens bildeVidar Petterson

Styrkeprøven i 1967 og 2016

Deltok i første Styrkeprøven i 1967 – Tor Larsen satser på nytt i 2016

Til høyre, Tor Larsen fra Lillestrøm og et helt sykkelfelt som er klar til videre dyst etter en stopp på matstasjon (ved Lillehammer). Denne flotte gjengen deltar i det aller første rittet fra Trondheim i 1967. Vinneren første året ble John Friberg tett fulgt av Harald Kristiansen.

STYRKEPRØVEN for første gang i 1967

Avisbildet (Lillehammer tilskuer) er tatt etter stopp på en matstasjon ved Lillehammer (Smestadmoen) i 1967. Denne gruppen kjørt sammen store deler av løpet fra Trondheim til Oslo. Rytterne i denne gruppen hadde stor respekt for den lange distansen og overnattet derfor i Ringebu før de fortsatte mot Oslo. Matstasjonene ble flittig brukt.


De brukte 30 timer eller mer på rittet.Tor Larsen, fra Lillestrøm som fullførte med stil i 1967 prøvde seg også i 1973 sammen med Jan Tore Arnesen fra Lillestrøm.


Jan Tore var fotballspiller og gikk under kallenavnet Arne´s. Han var sprek, men hadde særdeles lite sykkeltrening i forkant. Blant annet måtte han lære seg hvordan giringen foregikk underveis til Oslo. Historien forteller at Tor Larsen i 1973 ble ”psyket” ut av Jan Tore Arnesen, fordi han rett og slett trodde at Jan Tore hadde kjørt fra han. Det er utrolig hvordan lavt blodsukker kan føre til redusert dømmekraft. Tross alt skulle ikke en veltrent syklist la seg slå eller bli syklet fra av en uerfaren deltager. Tor Larsen la seg ned i grøfta på fjellet helt uten motivasjon til å fortsette videre. Til sin store overraskelse så han etter lang tid plutselig Jan Tore passere forbi, han hadde frekventert en matstasjon tidligere i rittet. Dette ble litt i overkant mye for Tor som ikke kom seg inn i løpet igjen.


1967

Astrid Loe var den første kvinnen som syklet Trondheim Oslo. Hun brukte nøyaktig 45 timer på turen. Hun ble nr. 27 i herreklassen på tursykkel av 31 startende. Til sammen startet 121 ryttere hvorav 115 kom til mål.


Studentene fra NTHI gjorde seg bemerket allerede i 1967 med muntre innslag. Rytterne på quadropeden er Tore Vaaje, Dag Berthelsen, Henrik Hvoslef og Erik Beyer. Rundt 37 timer brukte quadropeden på turen.

(Foto: Adresseavisen)


Tor Larsen prøver på nytt i 2016

Tor Larsen er ikke en mann som gir seg så lett. Tor har derfor i en alder av 67 år bestemt seg for å fullføre Styrkeprøven i 2016 i jubileumsåret. Han trenger rett og slett å sette tingene på plass 50 år etter at han fulførte den aller første Styrkeprøven som ble arrangert. Selvsagt full distanse fra Trondheim.


Styrkeprøven og Gruppetto ønsker Tor Larsen lykke til i jubileumsrittet 2016.

148 visninger0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page